Artikel is toegevoegd

Meteen naar de content

‚úď Gratis verzending vanaf ‚ā¨25,-

‚úď Werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Nu 5% korting op bestellingen boven de ‚ā¨75,-

  De beste hondenuitlaatplek voor elke Nederlandse provincie.

  Hond in het bos in de Nederlandse natuur aan het wandelen.

  Wil jij op de mooiste plekken van Nederland een heerlijk wandeling maken met je hond? Dat kan! - Bekijk hier de beste uitlaatplekken per provincie:

  Drenthe ‚Äď Nationaal Park Dwingelderveld

  Dit Nationaal Park bij Dwingeloo is één van de grotere parken (4000 ha, waarvan het grootste losloopgebied, Lheerderzand 120 ha bedraagt). De omgeving bestaat uit akkers, bossen, heidevelden en stuifzanden. Dit gebied heeft zowel losloopgebieden als plekken waar honden aangelijnd moeten zijn. Een ideale plek voor een avontuurlijke wandeling vol met verschillende natuur waar jij en je hond heerlijk doorheen kunnen trekken. 

  Flevoland ‚Äď Erkemedestrand & Nulderdijk

  Dit gebied net onder Zeewolde heeft zowel een dijk als het strand waar honden los mogen lopen. Het water bij het strand loopt heel geleidelijk af waardoor het een ideaal gebied is voor honden om met elkaar te spelen en te leren zwemmen. Ook ligt het best centraal in Nederland waardoor je nooit echt ver hoeft te reizen. Erkenmedestrand is in 2018 uitgeroepen tot het leukste hondenstrand van Nederland. Er zijn gratis wc’s beschikbaar, poepzakjes, hondendouches en op de camping zijn honden ook welkom!

  Erkmederstrand aan Nuldernauw

  Erkmedestrand bij Zeewolde (foto: Gouwenaar)

  Friesland ‚Äď Bakkeveense Duinen

  In het natuurgebied ten oosten van Bakkeveen, de ‚ÄėBakkeveense Duinen‚Äô, ligt een zandvlakte waar de honden het hele jaar door los mogen lopen. Ook hier is een poel waar honden kunnen zwemmen en duinen waarin ze kunnen ravotten.¬† Let wel in de winter is er veel meer water dan in de zomer. Het losloopgebied is omheind en rolstoelvriendelijk. De honden kunnen er heerlijk hun eigen gang gaan!

  Gelderland - Rozendaalse Veld 

  Het Rozendaalse Veld ligt bij Arnhem en is een geweldig gebied voor honden. Met de zandvlakten, heuvels, heide en bos kan je heerlijk genieten van de verschillende Nederlandse landschappen. De losloopgebieden voor honden staan goed aangegeven en je kan je hier gemakkelijk een tijdje vermaken.

  Rozendaalse Veld

  Rozendaalseveld in de mist (foto: Marco Derksen)

  Groningen ‚Äď Nationaal Park Lauwersmeer

  Het Lauwersmeer in het Nationaal Park bij Lauwersoog grenst aan de Waddenzee. Hier mogen op het derde strandje het hele jaar door honden loslopen. Hier kunnen ze goed zwemmen en er zijn veel weilanden waar de honden doorheen kunnen rennen. Ideaal om op een zonnige dag met veel zon, zelf te zonnen en te spelen met je hond. 

  Limburg ‚Äď Sint-Pietersberg

  Vlak onder Maastricht bevindt zich een groot en indrukwekkend kalkplateau met daarbovenop een omheind losloopgebied voor honden. Hier kunnen de honden met elkaar spelen terwijl jij op één van de bankjes zit of picknickt en geniet van het uitzicht. Ook kan je in dit gebied verschillende wandelingen maken mits je hond is aangelijnd. 

  Noord-Brabant - Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

  In dit Natuurgebied bij Drunen, vind je bos, heide en vooral veel zand. De Loonse en Drunense Duinen is één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Dit Park heeft een losloopgebied van 3,5 kilometer met middenin een meertje. Op dit terrein kunnen de honden heerlijk in het zand en in het water rondrennen, spelen en afkoelen. 

  Loonse en Drunenseduinen

  De Loonse- en Drunense Duinen zijn een van de grootste stuifzandgebieden van Europa (foto: Frank de Wit)

  Noord-Holland ‚Äď Het Amsterdamse Bos

  Bij Amstelveen bevindt zich een prachtig aangelegd natuurgebied waar je meerdere uren vermakelijk kan rondlopen. Bijna overal mag de hond loslopen en kunnen ze op meerdere plekken zwemmen om te spelen en af te koelen. Ook zijn er veel verschillende grasvelden. Ideaal om zelf een beetje te zonnen en ballen of stokken te werpen voor de hond. 

  Overijssel ‚Äď Twickelerbosch

  Bij Delden bevindt zich het Twickelerbosch. Het landgoed bestaat uit Kasteel Twickel en de omgeving heeft zacht glooiende akkers, eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Het landgoed is 4000 ha en heeft twee losloopgebieden voor honden, mits onder appèl. Dit rijke gebied aan natuur is heerlijk om een frisse neus te halen terwijl jij met een blije hond loopt!

  Utrecht ‚Äď Lange Duinen

  In de provincie Utrecht liggen de Soesterduinen bij Soest. De Lange Duinen zijn hier onderdeel van. Hier bevindt zich het grootste duinengebied van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een stuifzandgbeied. Honden mogen hier overal loslopen. Echt zwemwater is er niet maar er is wel een vennetje dat ondiep is. Wanneer het geregend heeft zijn er veel meer poeltjes in dit gebied. In de zomer zijn deze poeltjes weer opgedroogd. Een heerlijk terrein waar veel mensen met hun honden wandelen en je de honden door de duinen ziet ravotten en met elkaar spelen! 

  Hondje Soesterduinen

  De Soesterduinen zijn een geweldige plek om met je hond te wandelen (foto: Angelbattle Bros)

  Zeeland ‚Äď Fort Rammekens

  Vlakbij Vlissingen ligt het oudste zeefort van West-Europa, Fort Rammekens. Om dit Fort heen is een indrukwekkend natuurgebied met bos, kreken, strand en weide. Hier mogen honden het hele jaar loslopen behalve in het broedseizoen van de vogels tussen 15 maart en 15 juni.

  Zuid-Holland ‚Äď Hondendijk

  De Hondendijk ligt in Monster en is een groot stuk duin dat geheel is omheind. Ideaal om je hond hier los te laten lopen en te laten spelen met andere honden. Ook kan je aan het einde van de dijk doorlopen naar het hondenstrand. Ideaal om je hond ook nog even af te laten koelen!