Artikel is toegevoegd

Meteen naar de content

✓ Gratis verzending vanaf €25,-

✓ Werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Nu 5% korting op bestellingen boven de €75,-

  Veel honden zijn te dik – wat kan je hieraan doen?

  Bruine Labrador hond die op een stoel zit met een witte achtergrond.

  Veel honden in Nederland zijn te dik. Het geschatte percentage ligt op ongeveer 50% wereldwijd. Eén van de oorzaken is dat honden te vaak ongezond eten binnenkrijgen. Dit kan zijn door de verkeerde snacks te geven, kaas, brood en ander mensen-eten. Hierdoor krijgt de hond veel te veel calorieën binnen. In de Westerse landen krijgen honden meestal s ochtends en s avonds te eten, maar zeker bij grotere families of families die veel bezoek ontvangen wordt een hond net wat te vaak verwend. Wil jij je hond buiten zijn normale voedsel goed verwennen dan is het belangrijk om de juiste snacks gedoseerd te geven. 100% Natuurlijke vleessnacks zijn hier een goede oplossing voor. Vaak zijn deze calorie-arm en hebben een hoog proteïne-gehalte en zitten boordevol vitamines en mineralen. Het vetgehalte is laag en bestaat uit gezonde dierlijke vetten. Vlees is goed voor je hond. Honden hebben een spijsverteringsstelsel dat is ontworpen om grote hoeveelheden vlees te verwerken. Bovendien vinden ze vleessnacks onweerstaanbaar lekker en dat gun je toch iedere hond.

  Waarom is variatie bij het eten/snacken voor honden zo goed?

  Een snackbox van Woef Woef Snacks met allemaal verschillende hondensnacks er omheen.

  In vlees zitten allemaal volwaardige essentiële aminozuren die bijdragen aan de gezondheid van jouw hond. Doordat vleessoorten verschillende mineralen en vitamines bevatten is het daarom goed om te variëren met vleessoorten. Hieronder de vitamines en mineralen per vleessoort.

  Lamsvlees

  Vitamine A, B1, B2, B3 - ijzer, kalium, magnesium, zink

  Kalkoen

  Vitamine B, B1, B6 – kalium, zink

  Eend

  Vitamine A, B12, K – foliumzuur, koper

  Rund

  Vitamine B3, B12 – selenium, zink

   

   
  Het is dus belangrijk om verschillende vleessnacks te geven aan je hond. Een handige tip is dan ook om een andere soort vleessnack te geven dan wat er in het dagelijkse voer zit.

  Kortom, het beste is dus om je hond zoveel mogelijk hondenvoer/snacks te geven en het liefst een variatie aan snacks. Houd ze weg bij menselijk eten.  Omdat er aan snacks een ruim assortiment verkrijgbaar is, is het belangrijk om 100% natuurlijke hondensnacks te geven. Deze kunnen er soms wat minder aantrekkelijk uitzien voor het baasje, maar is voor je geliefde viervoeter toch echt het allerbeste!

  Twijfel je of je hond te dik is? De volgende indicaties kunnen je daarbij helpen.

  • De hond wordt sneller moe tijdens het spelen of wandelen.
  • Je kunt de ribben van de hond niet of nauwelijks meer voelen.
  • Mensen maken opmerkingen die eventueel een dubbele betekenis kunnen hebben. Jouw hond krijgt zo te zien wel een heel goed leven.
   De collectie van Woef Woef Snacks. Dit bestaat uit drie verschillende verpakkingen en een doos. Om deze foto liggen allemaal verschillende natuurlijke snacks met twee speelse honden.