Artikel is toegevoegd

Meteen naar de content

✓ Gratis verzending vanaf €25,-

✓ Werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Nu 5% korting op bestellingen boven de €75,-

  Waarom zijn kauwsnacks zo goed?

  Beagle hond die een natuurlijke snack eet van Woef Woef Snacks.

  In deze blog gaan we het hebben over kauwsnacks voor honden. Waarom zijn kauwsnacks zo goed en wat zijn kauwsnacks nou eigenlijk?

  Kauwsnacks zijn er in vele vormen en maten. De beste kauwsnacks zijn vaak gedroogd en zijn gemaakt van dierlijke botten, organen of spiervlees. Natuurlijke snacks zijn pas echt natuurlijk en gezond wanneer ze geen toevoegingen bevatten. Denk hierbij aan granen, suikers, geur-, kleur- en smaakstoffen. Deze toevoegingen kunnen gezondheidsnadelen hebben voor een hond.

  Kauwsnacks zorgen voor uren- of minutenlang plezier en afleiding. Afhankelijk van de soort hond en het type kauwsnack. Bij pups kan de kauwsnack bijdragen aan de opvoeding. Denk hierbij aan een rusttraining. Door een natuurlijke kauwsnack te geven leert een pup zichzelf goed te vermaken. Daarnaast is kauwen stress-verlagend voor een hond. Wanneer een hond overprikkeld raakt, gaat hij vaak een beetje bijten en knagen. Een kauwsnack is hier dan een goede afleiding voor. Zeker wanneer deze in zijn of haar hondenmand wordt gegeten. Dan associeert de hond de kauwsnack met meer rust. Ook is het handig voor pups en honden die veel bijten op meubels of andere objecten in huis waar niet op gebeten mag worden. Door ze een kauwsnack te geven, bij voorkeur in de puppybench, leert de hond waar hij wel op mag kauwen. Dit bevordert goed kauwgedrag. Let wel op dat je een kauwsnack nooit geeft zonder toezicht op de hond.

  Bullepezen en formaat daarvan in een infographic. Dit is een natuurlijke kauwsnack voor honden.

  Kauwsnacks zijn ook goed voor het gebit. Om het een tandenborstel te noemen gaat misschien wat te ver want je zou er ook voor kunnen kiezen om de tanden echt te poetsen. Echter is het zo dat kauwsnacks wel bijdragen aan een gezond gebit. Door op de snack te kauwen ontstaat er wrijving. Deze wrijving zorgt ervoor dat het gebit schoon wordt doordat het onder andere het gebit masseert en tandplak verwijdert. Ook hier geldt weer dat wanneer je een kauwsnack wilt geven om het gebit schoner te krijgen je goed moet opletten of het wel natuurlijk is. Veel van de grotere merken maken hier misbruik van en doen er alles aan om te zorgen dat het aantrekkelijk is voor het baasje, denk bijvoorbeeld aan de prijs en hoe de kauwsnack er uit ziet. Doordat deze snacks vaak vol zitten met toevoegingen zijn ze op de langere termijn niet goed voor je hond. Naast het schoonhouden van het gebit, activeert het kluiven ook verteringsenzymen, waardoor de maaltijd beter verteerd wordt.


  Tot slot wordt vaak beweert dat bij het kauwen het gelukshormoon endorfine wordt aangemaakt. Echter is dit niet wetenschappelijk bewezen. Wel zien we dat wanneer een hond goed aan het kauwen is het ze een euforisch gevoel geeft, je ziet gewoon dat de hond lekker aan het genieten is.

  Duitse Herder die een natuurlijke hondensnack eet.