Artikel is toegevoegd

Meteen naar de content

✓ Gratis verzending vanaf €25,-

✓ Werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Nu 5% korting op bestellingen boven de €75,-

    Wat zijn hypoallergene hondensnacks

    Wat zijn hypoallergene hondensnacks

    Sommige honden zijn wat gevoeliger en kunnen niet alle snacks verdragen. Dit komt steeds vaker voor bij honden. Het immuunsysteem van een hond kan overgevoelig zijn door een voedselallergie. Dit komt door bepaalde bestanddelen in de voeding. Het komt vaker voor bij honden die snacks eten

    Bruine hond met een mooie vacht van Woef Woef Snacks

    die geur-, kleur-, smaakstoffen, graan en suikers bevatten dan snacks die 100% natuurlijk zijn. Allergische klachten die veel voorkomen zijn jeuk en/of diarree. Heeft jouw hond wel eens last van deze klachten? Dan is het wellicht tijd om hypoallergeen voer en snacks te gaan geven!

    De term ‘hypoallergeen’ zie je vaak langskomen op bijvoorbeeld verpakkingen. De term ‘hypo’ betekent laag en ‘allergeen’ duidt erop dat je op een stof een allergische reactie kan krijgen. Kortom, het betekent dat je een lagere kans hebt om een allergische reactie te krijgen. Het is dan belangrijk om te weten voor welke proteïne je hond allergisch is. Vaak denken mensen dat honden dan helemaal niet meer kunnen of mogen snacken, maar het tegendeel is waar! Bij hypoallergene snacks gaat het er om dat de snack is samengesteld uit één dierlijke eiwitbron. Dus niet dat bijvoorbeeld rund en lam in een snack gemixt zijn. Vaak is het zo dat in de hypoallergene collecties, kip, rund en lam worden overgeslagen. Dit komt doordat deze soorten de meest voorkomende proteïne en ingrediënten bevatten waar (over)gevoelige honden last van kunnen hebben.

    Dierenartsen werken nauw samen met de wetenschap en die weten zelf ook niet helemaal waar voedselovergevoeligheid precies vandaan komt bij honden. Bij mensen weten we dat je een allergie kan ontwikkelen voor eten dat je weinig of nooit hebt gegeten. Mocht dit voor honden ook zo gelden dan is het raadzaam om al op jonge leeftijd een beetje te experimenteren met verschillend voedsel en dus vooral ook met snacks bij pups.Hypoallergene snackbox van Woef Woef Snacks voor gevoelige honden.