Artikel is toegevoegd

Meteen naar de content

✓ Gratis verzending vanaf €25,-

✓ Werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Nu 5% korting op bestellingen boven de €75,-

  Welke snacks zijn goed voor mijn hond?

  Hond krijgt de keuze uit snacks

  Tegenwoordig staan de dierenwinkels vol met verschillende soorten snacks. Ook webshops zijn in de laatste jaren sterk toegenomen. Veel van deze shops beweren dat ze de beste snacks hebben. Tegenwoordig is het niet alleen vlees meer maar ook groenten, fruit, vegan, cookies etc. Maar welke snacks zijn nu echt goed?

   

  Een hapje mee-eten

  Ten eerste raden wij het sterk af om de snacks die wij eten te delen met je hond. Honden verteren anders dan wij als mensen en dit is één van de redenen dat er ook diervoeding bestaat. Snacks, eten of dranken die je echt niet moet geven aan je hond zijn: Alcohol, avocado, chocola, druiven, knoflook, koffie, noten, rauwe aardappel, rauw varkensvlees, rozijnen, tomaat, paddenstoelen, uien. Melkproducten zoals yoghurt en kaas zijn niet giftig maar je merkt direct aan de ontlasting dat dit je hond niet ten goede komt. Ook moet je oppassen met pitten, al helemaal van abrikozen, appels, kersen, pruimen, etc. Wil je deze vruchten toch geven, verwijder dan de pitten.

   

  En groenten en fruit dan?

  Groenten en fruit zijn snacks die mensen steeds meer geven aan hun honden. De gezondheidsvoordelen van deze producten, willen baasjes vaak doorgeven aan hun viervoeters. Hier spelen dan veel bedrijven in deze industrie op in. Alleen gaan de meeste honden niet echt harder kwispelen van groenten en fruit. Honden zijn uiteindelijk carnivoren waardoor je ze toch beter vlees kan blijven geven. Echter wil jij toch persé samen met jouw hond genieten van dezelfde snacks, neem dan deze snacks; appel, banaan, bosbessen, meloen, komkommer of wortel.

  Hondje krijgt appel

   

  Natuurlijke hondensnacks

  Hondensnacks die je wel regelmatig kan geven zijn natuurlijke hondensnacks. Een variatie in hardheid en type vlees is gezond. Dit zorgt ervoor dat jouw hond alle benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgt. Ook moet hij de ene keer harder kluiven en kauwen dan de andere keer. Meerdere snacks per dag geven kan makkelijk en je hoeft niet bang te zijn dat je hond te dik wordt, zolang er natuurlijk sprake is van een gebalanceerd eetpatroon. Zolang de vleessnacks natuurlijk en gedroogd zijn en geen toevoegingen bevatten (zoals geur-, kleur- en smaakstoffen) is een hondensnack altijd gezond!

  Hondje met varkensoor